Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Marion Visione
Werken


 
   
   
 
 
Marion Visione is een figuratief kunstenaar. Ze kiest bijna uitsluitend het onderwerp dat als meest traditioneel beschouwd kan worden, de menselijke, vrouwelijke figuur en gewoonlijk enkele figuren. Het onderwerp onthult zich pas tijdens het scheppingsproces, dat wil zeggen dat zij zelden een werk maakt vanuit een vaststaand idee of een vastomlijnd doel waar zij naartoe werkt. Vorm, onderwerp en een specifieke betekenis ontwikkelen zich op een geïntegreerde manier terwijl zij aan het werk is.
Uit het werk spreekt de invloed van de klassieke oudheid, zowel in vorm als in ‘de huid’. In de vorm drukt zich dit uit in het onvoltooide karakter van de beelden; de patina lijkt in het verloop van de eeuwen door de tijd te zijn aangebracht en dit zorgt voor een archaïsch uiterlijk. Abstractie wordt gebruikt als een emotioneel instrument, ten eerste om gratie te geven aan een beeld en ten tweede om het te sieren en te tekenen met een gevoel van tijd en ervaring. Terwijl de afbeeldingen figuratief zijn, wordt er gezocht naar tijdloze emoties en waarden, om van daaruit op een abstract niveau iets diep herkenbaars maar ook iets nieuws te creëren.

Marion Visione, beeldhouwster, autodidact, woont en werkt in Amsterdam.
Thema’s uit de Griekse Oudheid vormen haar belangrijkste inspiratiebron.
Zoals bij de Grieken het leven van de goden op vanzelfsprekende wijze was verweven met dat van de stervelingen, zo zoekt Visione in haar werk, vanuit stilte naar een vorm die er al is, tracht zij een evenwicht te vinden tussen de dagelijkse, menselijke werkelijkheid en het goddelijke, het altijd voortdurende.

Werk van Marion Visione is in binnen- en buitenland aangekocht door instellingen en particulieren en is o.a. opgenomen in de collectie van het ING.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact